هفت فیلم در مورد هنرمندان معروف که نباید از دست بدهید
این آخر هفته را با تماشای فیلمهای متفاوت درمورد هفت هنرمند بزرگ تاریخ بگذرانید. از یوهانس ورمیر یا ونگوگ گرفته تا فریدا کالو یا جکسون پولاک. در این مقاله، هفت فیلم تاثیرگذار را معرفی میکند که زندگی و آثار هنرمندان را از عشق به نقاشی و هنر حمایت کردهاند را به تصویر کشیدهاند. در این بین گاهی متوجه میشویم که الهام این هنرمندان برای خلق شاهکارهایشان همان زندگی روزمره بوده است. علاوه بر این یک مستند هم به این لیست اضافه شده است که هر عاشق بنکسی باید آن را ببیند.
فیلم پولاک: زندگی یک خالق پولاک (کارگردان: اد هریس، 2000)
اد هریس، نامزد چهار جایزه اسکار، اولین کارگردانی خود را با یکی از پروژه هایی که مشتاقانه منتظرش بود انجام داد: بازسازی دهه 1940 غم انگیز اما درخشان، که در آن ازدواج بین جکسون پولاک زجر کشیده و لی کراسنر فداکار این نقاش را به یکی از پرآوازهترین نقاشان جهان بدل کرد. البته این شهرت، منجر به مشکلاتش با الکل، اپیزودهای خشونت آمیز و تردیدهای فلسفی شد که بازتاب آن درآثار پولاک این هنرمند و نقاش بزرگ منعکس شده. این فیلم یکی از دو جایزه اسکار را که برای آن نامزد شده بود برنده شد: برای مارسیا گی هاردن، بازیگر نقش کراسنر.
فیلم آقای ترنر mr turner (کارگردان: مایک لی، 2014)
مایک لی، کارگردان فیلم آقای ترنر، مانند تعداد کمی دیگر، بر این موضوع تمرکز کرد که چطور ترنر گوشهگیر، یکی از شناخته شده ترین هنرمندان بریتانیایی، پس از یک تراژدی خانوادگی، به دنبال آرامش به شهری کوچک در کنار دریا رفت. این فیلم همچنین کنایهای میزند بر این بخش زندگی ترنر: او روزها با اشراف معاشرت میکرد و شبها به روسپیخانهها سر میزد و اینگونه قربانی شایعات و تمسخر هر دو گروه میشد. این فیلم نامزد چهار جایزه اسکار (از جمله بهترین فیلمبرداری) شد و تیموتی اسپال، بازیگر نقش استاد، برنده جایزه بهترین بازیگر مرد از جشنواره فیلم کن شد.
فیلم فریدا Frida (کارگردان: جولی تیلور 2002)
سلما هایک هنرپیشه فیلم فریدا آنقدر دلش میخواست فیلم زندگینامهی نقاش معروف مکزیکی فریدا کالو (1907 - 1954) را اجرا کند که سالها بعد علناً اعتراف کرد که فکر کردن به همه چیزهایی که او مجبور بود به عنوان تهیهکننده از آن صرفنظر کند تا تهیه کننده دیگر، هاروی واینستین سرشناس شاد باشد او را عصبانی میکند. با این حال ، فیلم نه تنها فضای رنگارنگ نقاشیهای فریدا، بلکه زندگی او را نیز منعکس میکند، فریدا از نظر احساسی هم این رنگارنگی را در رابطه خود با شوهرش داشت. دیگو ریورا؛ شوهر فریدا با لئون تروتسکی، سیاستمدار کمونیست و چند زن در تخت فریدا رابطه داشت.
فیلم فریدا نامزد شش جایزه اسکار شد که توانست دو جایزه را از آن خود کند.
فیلم دختری با گوشواره مروارید Girl with a Pearl Earring (کارگردان: پیتر وبر، 2003)
برای بسیاری از مردم، این فیلم عامل کشف دو بازیگری بود که در نهایت به ستارههای بزرگ سینما تبدیل شدند: اسکارلت جوهانسون، که در همان سال در فیلمLost in Translation نیز بازی کرد، و کیلین مورفی، که سال قبل از آن با فیلم 28 روز برجسته شده بود. اما هیچ یک از این دو نقش یوهانس ورمر را بازی نکردند. نقش یوهانس ورمر هنرمند هلندی قرن هفدهمی توسط کالین فرث اجرا اشد. استفاده شگفت انگیز از نور، توجه دقیق به جزئیات از نظر صحنهپردازی، سه نامزدی اسکار (عکاسی، لباس و کارگردانی هنری) را برای فیلم به ارمغان آورد.
فیلم دوستدار تو، ونسان loving Vincent (کارگردان: کوبیلا، هیو ولچمن، 2017)
نکته بسیار برجسته در مورد فیلم دوستدار تو، ونسان این است که این فیلم لهستانی (که بخش کوچکی از بودجه آن از بریتانیا تامین می شد) اولین انیمیشن بلند تاریخ سینماست که نقاشیهای آن تماما با دست و توسط نقاشان برگزیده کشیده شده. فیلم در مدت یک ساعت و نیم نقل میکند که چگونه یک سال پس از مرگ ونسان ونگوگ (یا قتل او)، یک پستچی از پسر خود میخواهد که آخرین نامه ای را که نقاش هلندی به برادرش تئو حامی بزرگ ونگوک نوشت، تحویل او دهد. فیلم از حدود 56800 فریم که تک تکشان با دست نقاشی شده تشکیل شده است. هر یک از این نقاشی ها از سبک خاص ونگوک، هنرمند چیره دست الهام گرفتهاند .
فیلم کارینگتون Carrington (کارگردان: کریستوفر همپتون، 1995)
داستان فیلم کارینگتون در سپیده دم جنگ جهانی اول اتفاق می افتد و لحظه ای از زندگی نویسنده انگلیسی لیتون استراچی را روایت می کند که به همجنس گرایی معروف است: زمانی که او عاشق مدل نقاشی نوجوان دورا کارینگتون نقاش می شود. دوستی خوبی بین این دو پدید میآید، زیرا آنها در نهایت بخشی از باشگاه بلومزبری (گروهی از روشنفکران که به عنوان مثال، ویرجینیا وولف نیز در میان آنها حضور داشت) میشوند. نقش کارینگتون را اما تامپسون جوان و نقش استراچی را جاناتان پرایس کهنه کار بازی میکند که جایزه بهترین بازیگر مرد را در جشنواره فیلم کن 1995 دریافت کرد.
فیلم خروج از فروشگاه کادوفروشی exit through the gift shop (کارگردان: بانکسی، 2010)
مقاله را با مستند خروج از فروشگاه کادوفروشی به پایان میرسانیم. در فیلم خروج از فروشگاه کادوفروشی شما به هیچ عنوان نمیتوانید حدس بزنید که آنچه میبینید تخیلی است یا واقعیت، این مستند روایت میکند چگونه تیری گتا، یک فرانسوی ساکن کالیفرنیا که وسواس زیادی برای ضبط و فیلمبرداری از همه چیز دارد، در نهایت به یکی از بهترینها در عرصه هنر تبدیل میشود. او از هنرمندان خیابانی مشهور فیلمبرداری میکند و آن را تبدیل به یک مستند بسیار زیبا در مورد هنرمندان خیابانی میکند. نام های مهم و شناخته شدهی هنر خیابانی با بنکسی در این فیلم همکاری میکنند.
Powered by Froala Editor